Trucuri pentru a scrie eficient un articol

Publicat de la data de în Sfaturi

      Nu de puține ori ne-am confruntat cu blocaje de scriere sau cu momente în care, deși ideile ne invadau mintea, degetele refuzau să tasteze cuvintele potrivite. Într-un job în care scrisul reprezintă o mare parte din activitățile desfășurate, aceste momente pot fi o adevărată provocare. Există, însă, câteva trucuri simple de copywriting care te pot ajuta nu doar să-ți regăsești inspirația, dar și să-ți formulezi convingător ideile.

  • Evită întreruperile

Inevitabil, atenția îți poate fi distrasă de diferite gânduri, neputând să te concentrezi asupra textului. Cel mai bine este să finalizezi restul task-urilor, apoi să te apuci de scris. Un sfat util ar fi să mergi într-un loc liniștit, oprindu-ți telefonul sau celelalte aparate ce pot reprezenta o problemă.

  • Stabilește exact despre ce vrei să scrii

Este foarte important să ai o idee cât mai clară asupra subiectului pe care intenționezi să-l abordezi. Altfel, textul tău își poate pierde cursivitatea, iar ideile, chiar dacă sunt bune, ar putea fi depreciate.

  • Documentează-te cât mai bine

Odată ales subiectul despre care intenționezi să scrii, un pas important de care trebuie să ții cont este alegerea potrivită a surselor de informare. Pentru realizarea unui articol util, este bine să te informezi cât mai corect înainte. Citește alte articole sau teorii despre subiectul ales și nu uita să precizezi sursele, atunci când este cazul.

  • Începe cu niște exerciții de scris

Există momente în care nu poți să exprimi întocmai ceea ce gândești. Pentru a găsi formulările potrivite, poți să începi prin a scrie cuvinte, la întâmplare, fără întrerupere, timp de câteva minute. Acest lucru te va ajuta să-ți dezvolți creativitatea și să-ți îmbunătățești stilul de scriere.

  • Realizează mai întâi o schiță

Realizarea unei scheme înainte de a începe propriu-zis să scrii te poate ajuta să îți pui ideile în ordine și să menții coerența textului. De asemenea, acest lucru este util pentru a nu omite anumite puncte de interes, astfel încât articolul tău să fie cât mai cuprinzător.

  • Scrie pe înțelesul publicului

Un aspect important este să cunoști bine publicul căruia i te adresezi. Astfel, poți folosi un limbaj potrivit care să te ajute să te faci înțeles. Evită limbajul de lemn sau cuvintele greoaie care ar putea crea disconfort cititorilor.

  • Scrie scurt și cuprinzător

Nimănui nu-i place să citească rânduri întregi care spun același lucru, mai ales când timpul a devenit atât de prețios. Încearcă să îți formulezi ideile cât mai clar și în cât mai puține rânduri pentru a nu-ți plictisi cititorii.

  • Apelează la tehnici de persuasiune

Acestea diferă în funcție de tipul textului pe care îl redactezi. Tehnica povestirii este una dintre cele mai eficiente metode. Indiferent de vârstă, oamenii sunt fascinați de povești, iar dacă acestea sunt spuse frumos, efectul va fi cu siguranță pozitiv. Repetiția poate fi, de asemenea, utilă pentru accentuarea unei idei, dacă este folosită cu măsură.

  • Alege cu grijă titlul

Acesta este cheia care atrage cititorii asupra textului tău. Prin urmare, poți petrece un timp mai îndelungat asupra alegerii acestuia pentru a fi sigur că este suficient de convingător și că surprinde esența textului. Dacă vorbim despre un articol ce urmează a fi postat pe internet, ar fi de preferat ca titlul să fie SEO-friendly.

 


Sursă imagine: http://www.newnovelist.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *