Socializare în bucate – Social 1

Publicat de la data de în Blog, Branduri

Ne place foarte mult tot ce ține de socializare, astfel că nu puteam rata restaurantul Social 1, fratele mai tânăr al consacratului Stadio. Pe lângă mâncarea delicioasă, la acest local ne-a plăcut modul în care subliniază ideea de socializare. Mai exact, modul în care anumite băuturi şi platouri de aperitiv au fost gândite să se împartă între cel putin două persoane. Tot de socializare se leagă şi componenta „Spritz” pentru care Social 1 a pregătit opt reţete acidulate, inspirate de cocktailuri din istoria barurilor din America, Franţa şi Italia. Orientată spre evenimente de socializare, proiectarea spaţiului include şi un al doilea bar destinat sesiunilor de „live cooking”.

Localul are, de asemenea, și o poveste interesantă. Situat pe Bulevardul Unirii 1 (fost Victoria Socialismului – de unde şi numele de Social 1), faţă în faţă cu Palatul Parlamentului, conceptul Social 1 porneşte de la un decor amuzant, bogat în elemente de design inspirate din „cultura frumosului” cultivat înainte de 1989. Studioul de arhitectură PickTwo, a cărui semnătură se regăseşte si la Stadio, a reinterpretat ironic valori din „România socialistă” folosind însă limbajul comod al localurilor londoneze.

Amenajarea păstrează şi pune în valoare elemente arhitecturale specifice anilor 1980, perioada în care a fost construit spaţiul cu destinaţie comercială. Stilul, regăsit în toată zona denumită Centrul Civic, se face simţit prin detalii autentice precum podeaua din marmură românescă de Ruşchiţa a cărei restaurare a scos la lumină o execuţie ireproşabilă. Tavanul este, de asemenea, un punct de atracţie deoarece preia motive regăsite inclusiv în sălile de conferiţe din Casa Poporului. Sistemul de încălzire, format din calorifere îngropate la baza geamurilor largi, face trimitere, încă o dată, la gândirea funcţională de acum 4 decenii. Iar calciul de pe pereţii apartamentelor socialiste se regăseşte într-o variantă discretă şi aici.

Însă, dincolo de toate, ne-a surprins plăcut meniul incitant pe care îl are restaurantul Social 1. Acesta continuă povestea Smart Casual, începută la Stadio, cu reţete reinterpretate din toate marile bucătării ale lumii. Urmărind preferinţele unui public tânăr, fiecare farfurie suprinde prin mixul de ingrediente şi prezentare. Pentru mai multă aromă, dar mai ales din dorinţa de a oferi mâncare sănătoasă, bucătăria a făcut loc unui grătar cu cărbuni adevăraţi şi a unei instalaţii de afumare destinată reţetelor pe bază de carne şi sosuri naturale preparate „în casă”.

Trebuie să recunoaștem că ne-am simțit foarte bine la Social 1 și, cu siguranță, este unul dintre localurile în care vom reveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *