Scurt ghid pentru a obține jobul dorit

Publicat de la data de în Blog, Sfaturi

Dacă ești în căutarea unui nou loc de muncă sau, pur și simplu, ești la începutul unui lung drum profesional, este timpul să ai în vedere anumite lucruri pentru a fi privit cu ochi buni de către viitorul angajator. Pașii pe care trebuie să îi urmezi sunt extrem de importanți, chiar din momentul în care îți creezi CV-ul și începi să aplici pentru postul pentru care crezi că te califici. Astfel, ne-am gândit să te ajutăm cu câteva sfaturi punctuale pentru a obține jobul dorit:

  • Creează-ți CV-ul și scrisoarea de intenție cu atenție

Știm că nu este extrem de complicat, dar nici foarte simplu să îți completezi CV-ul. Încearcă să fii cât mai sincer și să adaugi în acesta informații reale, care să reflecte cunoștințele pe care le ai, certificările pe care le-ai obținut, dar și abilitățile pe care le-ai deprins de-a lungul timpului. Nu vei face impresie bună dacă vei minți și poți fi prins în orice moment! Nu uita că angajatorii sunt pregătiți cu teste pentru fiecare cerință pe care o au către viitorii angajați.

Sfatul nostru este ca în scrisoarea de intenție să nu repeți ceea ce ai menționat deja în CV. Contextualizează informațiile și încearcă să-i spui angajatorului de ce ești bun pentru acel post, dar și ce vei putea face pentru companie odată ce vei ocupa funcția dorită.

  • Aplică doar la job-urile la care te califici

După ce ai pus la punct CV-ul și scrisoarea de intenție, este momentul să aplici la job-ul mult visat. Citește cu atenție cerințele angajatorului! Dacă profilul tău nu corespunde cu descrierea acelui job, ar fi bine să nu aplici. Cei care-ți vor citi CV-ul își vor da seama imediat dacă te califici sau nu pentru anunțul lor.

De asemenea, dacă studiile tale nu sunt potrivite pentru jobul respectiv sau nu ai avut o experiență anterioară, care să te ajute să îți formezi cunoștințe în domeniul vizat, nu aplica pentru acele poziții.

În același timp, fii atent la nivelul de experiență cerut și aplică doar pentru posturile potrivite: nu aplica la un job de senior dacă tu nu ai nici măcar un an experiență, dar nici nu aplica la posturi de entry-level dacă studiile și competențele tale sunt cu mult peste acest nivel.

  • Fii punctual și prezentabil la interviu

A venit momentul în care ești anunțat că trebuie să te prezinți la interviu. Nu te agita! Ai grijă să nu întârzii, dar nici să ajungi prea devreme la locul stabilit. Este perfect dacă ajungi cu aproximativ 10 minute înainte de a lua parte la discuția cu angajatorul. Astfel, vei avea puțin timp pentru a te liniști, iar angajatorul își va face o părere bună în privința ta, știind deja că ești o persoană punctuală, care își onorează promisiunile.

De asemenea, ai grijă la vestimentație, deoarece prima impresie este importantă! Nu purta haine de gală, dar nici nu te îmbrăca în blugi cu franjuri și un tricou. De asemenea, nu uita de igiena personală! 😊

  • Răspunde concret întrebărilor angajatorului

Pe parcursul interviului, vor veni și câteva întrebări incomode din partea angajatorului, dar nu te speria. Răspunde-i cât mai sincer posibil, chiar dacă te va întreba de ce pleci de la actualul loc de muncă. În ceea ce privește experiența ta profesională, nu încerca să spui că știi să faci anumite lucruri doar pentru a fi angajat. Nu uita, vei trece printr-o mulțime de teste care-ți vor reflecta aptitudinile. Nu uita de perioada de probă în care micile neadevăruri vor ieși la suprafață!

  • Dacă ai fost angajat, fii serios și responsabil la job

Felicitări! Ai fost selectat ca fiind singurul candidat potrivit pentru acest job! Well done! Acum este momentul să-ți pui toate cunoștințele în practică și să îți scoți atuurile la înaintare. Fii responsabil și fă-ți treaba cu seriozitate, pentru ca atât tu, cât și angajatorul tău să fiți mulțumiți de această colaborare! Cu siguranță te vei adapta rapid și vei reuși să faci față provocărilor profesionale pe care le vei întâlni la job!

Sperăm ca sfaturile noastre să te ajute să obții jobul dorit! Nu uita că întotdeauna sinceritatea și seriozitatea vor fi apreciate de către potențialii angajatori, iar prima impresie este, de foarte multe ori, un factor determinant în acest proces de angajare. Îți dorim mult success!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *