Ormonde Jayne, esența eleganței britanice

Publicat de la data de în Blog, Branduri, Evenimente, Noutăți

Coco Chanel spunea că „parfumul este un accesoriu suprem, nevăzut şi de neuitat. Îţi anunţă sosirea şi îţi prelungeşte prezenţa după ce ai plecat”.

Am participat în această săptămână la un eveniment încântător. Elysee a invitat-o pentru prima dată în România pe Linda Pilkington, creatoarea uneia dintre cele mai elegante case de parfumerie din lume, Ormonde Jayne, în cadrul unui eveniment găzduit de Loft Lounge.

Traiectoria unei pasiuni

Pasiunea Lindei pentru parfumerie a început în adolescență, pe când cultiva flori în grădina casei sale din Cheshire. Treptat, a învățat să creeze lumânări și perne parfumate, dar și uleiuri de baie. Au urmat 14 ani petrecuți în America de Sud, Africa și Orientul Îndepărtat, unde a condus un hotel butic, o fermă de soia și o fabrică de înghețată, unde pasiunea sa pentru esențe a făcut-o să creeze propriile combinații de arome pentru înghețată. Toți acești ani petrecuți departe de casă au avut un rol important, marcând-o profund pe plan olfactiv.

Astfel că, la întoarcerea la Londra, a creat prima colecție de parfumuri pe care a prezentat-o la diverse expoziții și care i-a adus numeroase premii. Mai mult decât atât, atrage atenția apreciatei case Chanel, care i-a cerut să conceapă „lumânarea înmiresmată perfectă”. Desigur că Linda a răspuns provocării și în acest fel a pus piatra de temelie în crearea casei Ormonde Jayne.

„Linda Pilkington este un nume banal, englezesc. Am folosit al doilea prenume al meu, Jayne, și termenul Ormonde care provine de la Ormonde Terrace, o zonă în care am locuit”, așa justifică Linda Pilkington denumirea brandului Ormonde Jayne în cadrul unui interviu.

Fiecare produs al parfumeriei este creat cu pasiune de Linda, îmbuteliat și împachetat individual în atelierul său din Londra. Casa de parfumuri a fost deschisă oficial în noiembrie 2002, pe Bond Street, și a devenit imediat o destinație îndrăgită.

Filosofia Ormonde Jayne are la bază calitatea specifică luxului desăvârșit, obținută prin selectarea unor ingrediente care nu sunt utilizate la scară largă în industria parfumeriei.

O călătorie în jurul lumii

Casa Ormonde Jayne pune la dispoziția clienților din România cea mai nouă colecție, Four Corners of Earth, care îi poartă în jurul lumii.

Magazinele Elysee pun la dispoziție patru parfumuri speciale: Tsarina, care evocă opulența și pasiunea balurilor de la palatul Țarului, Qi, care se traduce prin „respirația vieții”, fiind inspirat de pasiunea poporului chinez pentru arome delicate, Nawab of Oudh, care amintește de titlul dat conducătorilor care au domnit peste India și, nu în ultimul rând, Montabaco, care înglobează spiritul Americii Latine.

Povestea Ormonde Jayne vine să completeze universul Elysee, transformând o vizită la magazin într-o călătorie în jurul lumii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *