Mediile tradiționale și social media – echilibru sau ruptură?

Publicat de la data de în Sfaturi

Există voci puternice din industriile PR-ului, advertising-ului și din industria media care susțin că între mediile tradiționale și social media se dă o luptă acerbă și că cea din urmă a câștigat, deja, acest duel. Noi credem că există, într-adevăr, avantaje care le-ar putea clasa fie pe una, fie pe cealaltă, în topul preferințelor brandurilor, însă susținem că acestea ar trebui văzute în raport de complementaritate, nicidecum în competitivitate.

Trebuie menționat încă de la început că social media reprezintă, mai degrabă, o schimbare de paradigmă și de mentalitate, decât un set de noi tactici de promovare. Mediile tradiționale se bazează pe o comunicare one-to-many, creând un mesaj pe care îl distribuie către marele public, însă nu au puterea de a produce engagement și nici publicitate care să funcționeze pe bază de word of mouth. La polul opus se poziționează social media, care are o uriașă putere de a crea comunități și de a lăsa loc de feedback, ceea ce nu se poate întâmpla în cazul mediilor tradiționale. Așadar, mediile tradiționale sunt pasive, pe când social media este activă și interactivă.

Dacă nu ești de acord cu o afirmație pe care o expune un brand în mediile tradiționale sau dacă nu îți place cum își promovează produsele sau serviciile prin acestea, nu poți decât să schimbi canalul sau să dai pagina ziarului și să ignori cele auzite sau văzute. Pe când, dacă un brand comunică ceva în social media, ai posibilitatea să îi spui direct ceea ce te-a deranjat sau ce nu ți-a plăcut și, mai nou, Facebook îți permite să îți arăți emoțiile față de o anumită postare. În acest sens, brandul se poate ajusta în funcție de comentariile pertinente și reacțiile juste ale consumatorilor, pentru a corespunde nevoilor și preferințelor acestora.

Atât mediile tradiționale, cât și social media reușesc să targeteze publicul-țintă, dar utilizând metode diferite. Dacă folosești social media poți, cu ajutorul numeroaselor instrumente de promovare, să selectezi către cine va merge mesajul tău, în funcție de zona geografică vizată, vârsta audienței, interesele publicului tău țintă ș.a., în timp ce mediile tradiționale pot targeta direct publicul-țintă începând cu canalul prin care transmit mesajul dorit. Cu toate acestea, un brand poate atinge un număr mai mare de persoane în procesul de comunicare în mediul online, întrucât o postare poate fi share-uită de către cei cărora le-a plăcut și, astfel, poate ajunge și la cei care nu se aflau în categoria publicului principal. Pe de altă parte, și publicitatea prin mediile tradiționale poate atinge un public mai larg, dacă este creat un mix de promovare – pe TV, radio și outdoor, prin bannere.

O altă diferență principală între cele două tipuri de medii o reprezintă costurile de promovare. O reclamă care să apară la TV de câteva ori pe zi este foarte costisitoare, așa cum sunt și crearea unor bannere outdoor sau cumpărarea spațiului pentru advertising într-o revistă. Din acest motiv, brandurile mici sau cele aflate la început de drum, aleg să se promoveze, în cea mai mare măsură, pe rețelele sociale, întrucât costurile sunt considerabil mai mici.

Mesajele promovate în mediile tradiționale necesită foarte mult timp de pregătire și execuție, motiv pentru care acestea nu sunt flexibile – o reclamă nu poate fi prea ușor sau prea repede modificată, dacă se regăsește o greșeală în ea, de exemplu. În social media, în schimb, chiar dacă există un calendar al postărilor și al distribuirii de conținut pe diverse platforme online, totul este flexibil – atât conținutul, cât și frecvența postărilor. Dacă există un conținut care nu este apreciat de public, acesta poate fi schimbat sau înlocuit cu un altul într-un timp foarte scurt, întrucât acesta poate fi creat și distribuit pe loc, în timp real. De asemenea, dacă se derulează o campanie sau un concurs în mediul online, frecvența postărilor poate varia.

Diferențele dintre cele două tipuri de media sunt destul de mari, după cum se poate observa, însă pentru o comunicare eficientă a brandului tău, ar trebui găsit un echilibru între mediile tradiționale și social media, întrucât însăși comportamentul consumatorilor cere acest lucru. În ziua de astăzi, tot mai mulți oameni folosesc mediul online pentru a se informa cât mai repede, motiv pentru care promovarea în online este pertinentă. Pe de altă parte, oamenii folosesc destul de mult, pe parcursul zilei, mediile tradiționale – radioul în drum spre serviciu, televizorul seara când vor să afle ultimele știri, dar și revistele, atunci când merg la doctor sau la salonul de înfrumusețare, ceea ce face ca publicitatea din aceste medii să fie, în continuare, profitabilă.


Sursă imagine: LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *