MasterCard a împlinit 10 ani de TIFF

Publicat de la data de în Evenimente

Echipa Brandixit a avut plăcerea de a fi prezentă la cel mai mare festival de film din România. Festivalul de Film Transilvania a debutat la Cluj, pe 27 mai, bucurându-se de un succes vizibil. Cea de-a 15-a ediție TIFF s-a desfășurat în 20 de locații, reunind  aproape 250 de producţii, dintre care 216 lungmetraje şi 32 de scurtmetraje din 64 de ţări. Festivalul s-a încheiat spectaculos pe 5 iunie cu un record de peste 79.000 de plătitori de bilete în sălile de cinema, cu 9% mai mult față de anul trecut.

Numărul total al participanților a depășit cifra de 120.000, printre aceștia numărându-se 1.100 de invitati precum regizori, producători, actori, profesioniști din industrie, jurnaliști români și străini. Participanții s-au putut bucura de numeroase proiecții și evenimente impresionante ce au reușit să epuizeze numărul biletelor. Printre acestea se regăsesc premierele românesti Sieranevada, de Cristi Puiu, Două lozuri, de Paul Negoescu, și Câini, în regia lui Bogdan Mirică. Cel din urmă este câștigătorul Trofeului Transilvania și a beneficiat de două proiecții suplimentare în ultima zi, ambele sold-out într-un timp foarte scurt. Alte proiecții apreciate la TIFF au fost premiera mondială a celui mai recent film semnat de Nae Caranfil, 6,9 pe scara Richter, care a deschis festivalul în Piata Unirii din Cluj, Căsătorie în stil italian, proiecție realizată în onoarea Sophiei Loren, cine-concertele Patimile Ioanei d’Arc și Haxan, dar și gala de închidere din 4 iunie.

Cea de-a 15-a ediție TIFF s-a mai bucurat de un eveniment important, marcat de împlinirea a 10 ani de susținere a festivalului de către MasterCard, printr-o semifinală specială. De 10 ani prezent pe scena TIFF, MasterCard susține cinematografia și oferă soluții inovatoare de plată pentru toți cinefilii prezenți în cadrul festivalului pentru o experiență de Neprețuit™. Pentru sărbătorirea acestui moment special, partenerul principal TIFF a organizat deja celebra petrecere de neuitat din deschiderea Zilelor Filmului Românesc. Punctul culminant al serii a fost concertul oferit de Carla`s Dreams pentru toţi invitaţii TIFF. Vedete precum Andreea Ibacka, Cabral, Amalia Enache sau Diana Cavallioti s-au bucurat de melodiile uneia dintre cele mai cunoscute trupe din România. Mai mult, melodiile au putut fi ascultate live de peste 53.000 fani, pe pagina oficială de Facebook. MasterCard a fost alături de public, acordând numeroase premii zilnice pentru toţi spectatorii care au plătit cu cardul MasterCard sau Maestro pe durata festivalului, la casieriile de bilete TIFF, la Casa TIFF şi TIFF Shop sau prin intermediul www.biletmaster.ro şi al aplicaţiei TIFF. De asemenea, și în acest an, MasterCard a oferit Premiul Publicului, câștigat de La Puerta Abierta (Uşa deschisă), în regia Marinei Seresesky.

Festivalul organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania, în parteneriat cu MasterCard și renumiți alți sponsori s-a bucurat de un succes vizibil în numărul de oameni prezenți atât fizic, la Cluj, cât și online, pe site-ul www.tiff.ro și pagina oficială de Facebook. Mărturie în fața acestor cifre notabile stau reacțiile pozitive venite din partea publicului impresionat de desfășurarea activităților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *