Ferrari 488GTB – transformă șoselele în circuite

Publicat de la data de în Evenimente

Pe 19 octombrie, la București, în cadrul unui elegant eveniment care a avut loc în incinta Palatului Parlamentului se lansa cel mai nou model Ferrari: Ferrari 488GTB. Nu puteam lipsi, cu atât mai mult cu cât pasiunea pentru mașini este o caracteristică a echipei Brandixit.

Am fost impresionați să aflăm că Ferrari întoarce pagina și începe să scrie un nou capitol în istoria motoarelor de 8 cilindri, marca Ferrari, la 40 de ani de la prezentarea primului său motor V8, amplasat pe puntea spate a modelului 308 GTB. Se pare că noul model, Ferrari 488 GTB, aduce performanţele specifice unei maşini de circuit pe şosele.

Preşedintele Forza Rossa Holding, Ion Bazac, spune că „Ferrari 488GTB e o maşină fascinantă, cu un habitaclu extrem de confortabil, dar şi cu un exterior futurist, modelul inbinând aşa cum ne-am obişnuit, tehnologia de ultima generaţie cu design-ul exclusivist. De aceea maşina se adresează, cum spun francezii, «pour le conaisseurs»”.

Recunoaștem că are dreptate. Amprenta Ferrari Styling Centre este evidentă în design-ul aerodinamic al modelului: linii curate şi prize de aer generoase, în capotă şi aripi spate, dau notă aparte modelului Ferrari 488GTB şi duc mai departe linia îndrăzneaţă a modelului iniţial, 308 GTB. Desigur că interiorul a fost şi el redesenat, păstrând un habitaclu sportiv, însă fără a face nici cel mai mic rabat asupra confortului specific doar unei maşini, unice, cu adevărat de lux.

Elementele de design exterior – partea frontală, dominată de spoiler-ul dublu, accentuat de aşa numitul „aero pillar”- amplasat central, de inspiraţie tot din Formula 1, împreună cu Motorul V8 de 3902 centimetri cubi dotat cu două turbocompresoare, generează noului model un cuplu cu 41 % mai mare şi un consum de combustibil cu 13% mai mic faţă de predecesorul sau, Ferrari Italia 458.

În prezent, V8-ul de 3902 cc devine cel mai performant motor Ferrari cu zero întârziere la accelerare şi un sunet de excepţie, seducător. Modelul Ferrari 488 GTB oferă performanţe incredibile, în condiţii de manevrabilitate excelente: 670 CP la 8000 RPM, cu o putere specifică de 172 CP/litru, încă un record pentru un Ferrari de stradă; un cuplu maxim de 760Nm în viteză a şaptea, şi un timp de răspuns de doar 0,8 secunde la 2000 rpm în viteză a treia. În acelaşi timp, 488 GTB accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3 secunde şi de la 0 la 200 de km/h în doar 8.3 secunde. Fascinant, nu-i așa?

Practic, cu noul model Ferrari răspunde așteptărilor celor care conduc din plăcere și celor care au o pasiune pentru Formula 1. Se pare că, până la urmă, visele devin realitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *