Duplicity by Alexandra Calafeteanu

Publicat de la data de în Blog, Branduri, Evenimente

Echipei Brandixit îi plac foarte mult evenimentele. Astfel că, pe 20 mai, nu puteam lipsi de la lansarea colecției F/W 2016, Duplicity, semnată de Alexandra Calafeteanu. Evenimentul a avut loc la The Ark și a fost unul dintre cele mai creative evenimente fashion din ultima perioadă.

Alexandra și-a dorit să ofere duplicității o formă și astfel a creat această colecție care e ca o punere în scenă a acestui concept, unde culorile, formele și texturile sunt puse să joace șah.

Duplicity aduce în prim plan magnetismul limitelor, având pe de-o parte rochii lungi, care urmăresc linia corpului, negre, cu accente albe, salopete vaporoase, fuste conice, bluze și jachete cu detalii din dantelă din bumbac cu mătase, cusute de mână, exprimând puritatea, eleganța și feminitatea unei femei angelice. Iar la polul opus avem jachete din neopren perforat cu revere duble, bărbătești și paltoane multifuncționale ce își schimbă atât forma dar și stilul, în funcție de modul în care sunt accesorizate.

Conceptul Duplicity s-a reflectat şi în realizarea coafurilor, astfel modelele au defilat prezentând coafuri care, privite din diferite unghiuri, reprezentau stiluri diferite. Jumătate de coafură era lăsată natural, ca să exprime simplitatea şi naturaleţea, iar jumătate era coafată cu volum, pentru a exprima complexitatea şi forţa unei femei.

Seara black & white, unde eleganța și extravaganța s-au întrepătruns, a continuat pe muzica rock a trupei Camioane în mulțime, care sublinia partea de rebeliune a colecției. Și cum evenimentul era sub semnul duplicității, muzica lui Alessandro Safina a reprezentat cu grație feminitatea, rafinamentul şi romantismul ţinutelor.

Cromatica colecției menţine războiul dintre alb şi negru şi uneori termină cu remiza, exprimată prin gri. Într-un timp ȋn care explozia de culoare şi banal se ascunde sub diferite forme, Duplicity te provoacă să accepţi să fii altfel, să ȋţi laşi pielea să fie dominată de jocul limitelor, de un cocktail de stiluri, care are puterea cameleonică de a se mula ca o mănuşă pe fiecare femeie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *