De ce nu îți distribui articolul?

Publicat de la data de în Blog, Sfaturi

Cu toate că zilnic citesc nenumărate articole, constat cu dezamăgire că majoritatea nu pot fi distribuite. În ceea ce mă privește, regula de bază atunci când dau share unui text este „sharing is caring”. Îmi pasă de cei care urmăresc activitatea mea sau a brandurilor pe care le gestionez și vreau ca acest lucru să se reflecte în conținutul pe care îl distribui.

Și pentru că îmi doresc ca publicul meu să primească zilnic tot ce este mai bun, am întocmit o scurtă listă de motive pentru care un articol nu este distribuit.

1. Nu arată bine

Primul lucru pe care îl fac atunci când deschid un link este să îl „scanez” rapid pentru a vedea lungimea și lizibilitatea acestuia. Verific fontul cu care este scris, modul în care este structurat și dacă textul este ușor digerabil.

De asemenea, verific modul în care sunt folosite imaginile. Din nefericire, în cazul multor bloguri nu îți poți da seama dacă imaginile care interferează cu textul sunt așezate acolo pentru a veni în sprijinul conținutului sau sunt pur și simplu reclame.

Și trebuie să recunosc că deși mesajul ar fi bun pentru public, dacă articolul conține elemente care îl fac să pară vag, decizia mea este aceea de a nu-l distribui. Spre exemplu, dacă atunci când mergem la o conferință speakerul este îmbrăcat ciudat sau este înconjurat de lucruri ieșite din comun, avem tendința de a nu îl asculta.

2. Nu găsesc butonul de share

Cu toate că pare greu de crezut în aceste zile, există site-uri și bloguri care nu țin cont de acest buton în cazul articolelor.

Butonul de share mă ajută să îmi dau seama cât de bine rezonează publicul la text prin numărul distribuirilor. În plus, dacă articolul îmi este pe plac, îmi ușurează munca în a-l distribui.

3. Conține greșeli gramaticale sau de ortografie

Înțeleg cât de ușor se pot strecura greșeli de ortografie atunci când ești în pragul deadline-ului și tastezi frenetic pentru a livra conținutul la timp. Oboseala își face simțită prezența și tot încercând să reformulezi pentru a fi mulțumit de o frază, cazi în capcana greșelilor gramaticale.

Însă, faptul că înțeleg că orice creator de conținut a trecut prin asta, nu înseamnă că putem face din asta o scuză. Editarea textului presupune timp și efort. Astfel că îți recomand o pauză înainte de a reciti textul și, mai ales, roagă o persoană (sau mai multe) să îți citească articolul.

4. Este lipsit de originalitate

Oamenii care formează publicul tău țintă sunt inteligenți. Tratează-i ca atare! Nu încerca să imiți stilul concurenților. Creează-ți propriul stil, chiar și atunci când discuți un subiect care a tot fost dezbătut. Poți veni cu o perspectivă nouă asupra lui, în loc să emiți aceleași păreri sub o altă formă.

5. Nu oferă niciun beneficiu

Poate cel mai important factor atunci când distribui un articol este faptul că mă gândesc ce beneficiu aduce cititorului. Include pe cât posibil în textul tău răspunsurile la cele cinci întrebări (cine, ce, când, unde și de ce) și adaugă încă una importantă „cum”. Este adevărat că nu orice articol trebuie să fie sub forma „cum să”, însă fiecare bucată de conținut ar trebui să evidențieze modul în care cititorul poate aplica ceea ce i s-a transmis pentru a-l ajuta să-și atingă scopurile.

În concluzie, dacă vrei ca mesajul tău să ajungă la cât mai multe persoane, acesta trebuie conceput cu grijă. Grija la calitatea articolului demonstrează cât de mult îți pasă de publicul tău. Iar dacă îți pasă, sunt foarte mari șanse ca eu și mulți alți utilizatori să îți distribuim conținutul.

Surse:

http://www.socialmediatoday.com

http://www.awaionline.com

Sursa foto: www.consumedmedia.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *