„Costumul de samurai reinventat cu fermoare” la Inside Fashion Gala 2016

Publicat de la data de în Evenimente

Marți seara, 17 mai, echipa Brandixit a avut plăcerea să urmărească finala Inside Fashion Competition, concurs dedicat studenților din anii I și II, de la Facultățile de Design, Artă Decorativă şi Textile din România. Premiile aferente încheierii au fost decernate de renumitul producător mondial de fermoare, YKK, în prezența a peste 150 de invitați din fashion, design, industrie ușoară și presă.

Evenimentul a avut ca temă Costumul de Samurai, punând la încercare îndrăzneala și originalitatea studenților în îmbinarea elementelor inspirate din ținuta luptătorilor japonezi. Creativitatea pieselor vestimentare s-a remarcat prin introducerea fermoarelor ca piese de rezistență în designul excepțional al acestora. Cei 16 finaliști de la facultățile din Cluj-Napoca, Iași, Oradea și Timisoara, îndrumați de profesori coordonatori, ne-au încântat cu viziunea lor, arta execuției și utilizarea fermoarelor într-o manieră creativă în compoziția costumului de samurai.

Juriul competiției s-a bucurat de nume mari din industria de fashion, președintele acestuia fiind Kei Kagami, artistul nipon celebru în lumea design-ului conceptual de accesorii și ambasador YKK. De asemenea, din juriu au mai făcut parte: Andreea Bădală, designer român de succes internațional, Bernard Cheere, director general Artifex Focșani, Domnica Mărgescu, fashion director al revistei ELLE și Raul Poruțiu, director general YKK Romania. Pentru a spori suspansul, competiția a antrenat publicul în procesul de jurizare, oferindu-i posibilitatea să își voteze preferatul. Deloc ușor, câștigătorii premiilor Inside Fashion Competition 2016 au fost aleși după cum urmează:

  • Premiul I – Ioan Cercea, creație “UnI.C.” – Facultatea de Arte Oradea
  • Premiul II – Gabriel Constantin Gorun, creație “Kitsune” – Universitatea de Artă și Design Timișoara
  • Premiul III – Ioana Irina Vasiliu, creație “Femele war” – Universitatea “George Enescu” Iași
  • Premiul Publicului – Ioan Cercea, creație “UnI.C.” – Facultatea de Arte Oradea

Talentatul câștigător, Ioan Cercea, nu s-a bucurat doar de simpatia publicului, clasându-se pe primul loc în preferințele acestuia, dar a primit și posibilitatea de a merge la Première Vision Paris, unul dintre cele mai mari târguri de modă şi textile din lume. Ceilalți doi câștigători vor putea utiliza produsele YKK în valoare de 500 euro, 250 euro, respectiv 150 euro, în noile lor proiecte. În plus, cei trei câștigători, alături de Alexandru Manuel Pop de la UAD Cluj-Napoca au fost selectați de juriu pentru a beneficia de un stagiu de practică la Artifex Focșani.

Talentul designerilor s-a remarcat în fiecare ținută realizată cu emoție și multă pasiune pentru artă. Gala a impresionat prin creațiile originale care au îmbinat perfect eleganța elementelor japoneze cu noblețea artistică oferită de împletitura fermoarelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *