Ambalate original, imaginile pot reprezenta pasul spre o promovare eficientă a produsului. Social media este un bun exemplu în acest sens. Fie că vorbim despre Facebook, Instagram sau Pinterest, toate folosesc ca mijloc de comunicare reprezentările vizuale, iar acest lucru le aduce un feedback favorabil din partea publicului. Astfel, tot mai multe campanii de comunicare sunt implementate pe platformele de socializare. Dar de ce reacționează consumatorii mai bine la imagini? Există câteva motive care explică acest fenomen.
-
Omul memorează vizual
Biologia ne învață că 90% din informațiile transmise către creier sunt vizuale și, în același timp, imaginile sunt mult mai rapid percepute de creier decât textul. Omul este construit să memoreze mult mai repede vizual, iar acesta reprezintă un motiv fundamental pentru care consumatorii se lasă conduși și de reclame în achiziționarea unui produs. Este mult mai ușor să captăm atenția publicului dacă apelăm la trucuri vizuale precum: culori puternice, cuvinte cheie scrise cu un font mai mare, ilustrații originale, infografice, mesaje video etc.
-
Time is money!
Agitația din jurul nostru ne transmite un mesaj destul de simplu: Oamenii nu au timp. Pentru fiecare dintre noi, timpul este foarte important și nu ne permitem să îl irosim parcurgând texte interminabile care spun frumos povestea unui produs. Un afiș creativ plasat la metrou sau diferite happening-uri în zone strategice pot ajuta în comunicarea brand-ului cu publicul său fără a-i lua acestuia timp prețios.
-
Importanța creativității
Nu doar timpul reprezintă o adevărată problemă în zilele noastre, ci și abundența de mesaje publicitare cu care este atacat consumatorul la fiecare pas. Fără să realizeze, el blochează reclamele care nu reușesc să îi stârnească atenția, iar acest lucru determină o implicare creativă sporită din partea specialistului în comunicare. Reprezentările vizuale pot ajuta în stârnirea interesului consumatorului, oferind o paletă mai largă pentru punerea în practică a ideilor de promovare.
-
Eficiența comunicării prin imagine
Dacă este elaborată potrivit viziunii brand-ului și este ambalată creativ, o imagine poate valora semnificativ mai mult decât un text. Poate transmite un mesaj complex fără a spune direct publicului ce dorește de la el, lăsându-l să se bucure de plăcerea descoperirii sensului în interiorul reprezentării vizuale. Totodată, mesajele transmise vizual înglobează mai multe trăiri care ajung mult mai rapid către consumator.
Sursă imagine: http://qlaconsulting.com